
Met 37%, meer dan niet-zillennial Gen Z met 34% en niet-zillennial millennials eveneens 34%, vallen zillennials op door het hoogste percentage digitale retailconsumenten. Evenzo, in vergelijking met niet-zillennial Gen Z en niet-zillennial millennials, zijn zillennials het minst geneigd om al hun retailaankopen persoonlijk te doen, namelijk 29%, versus 32%.
Op basis van hoe elke respondent een onverwachte meevaller zou gebruiken die gelijk is aan de helft van hun reguliere maandsalaris, schetst PYMNTS Intelligence vier afzonderlijke persona’s voor deze generatie: budgetgericht, vermogensbouwers, vrije geldverstrekkers en gevers. Deze groepen hebben een enigszins verschillende smaak voor retailaankopen, wat aanzienlijke implicaties heeft voor digitale en online marketingstrategieën . Zo zou 39% van de prijsbewuste groep liever zowel online als persoonlijk kopen, waarschijnlijk omdat ze graag op zoek zijn naar de beste aanbiedingen. Slechts 15% van de donateurs volgt dit patroon; 53% van deze groep winkelt alleen online.
Retailproducten worden sterk beïnvloed door zillennials, een klantengroep die meer geneigd is om online te winkelen. Persoonlijke aanbevelingen lijken belangrijker te zijn voor hun aankoopkeuzes dan voor millennials, maar minder belangrijk dan voor Gen Z. Onder Gen Z hebben advertenties op sociale media ook het hoogste bereik; zillennials met 35% Voor zillennials zijn andere belangrijke elementen beroemdheden en influencers, op maat gemaakte digitale aanbevelingen en websitemarketing.
Actieve consumenten, zillennials kunnen via verschillende verkooppunten worden gezwaaid. Voor alle persoonlijkheden hebben persoonlijke aanbevelingen een grote impact; Maar voor prijsbewuste zillennials worden ze met 42% nog belangrijker. Ook de groep met budgetbewustzijn laat meer dan gemiddeld invloed zien van op maat gemaakte digitale adviezen en online publicaties. Bij vermogensopbouwers hebben advertenties op sociale media een buitensporige aantrekkingskracht van 38%.
Bij het kiezen van winkels geven zillennials doorgaans betere kosten de hoogste prioriteit boven merkkeuze. Van de zillennials denkt 41% dat de beschikbaarheid van merken die ze leuk vinden minder cruciaal is dan de prijs. Slechts 21% reageert in de tegenovergestelde richting. Voor Gen Z blijft deze trend waar; Maar het percentage millennials dat eerst prioriteit geeft aan prijs, daalt tot 36%.
De grootste segmenten van zowel merkgerichte als prijs-eerste consumenten zijn te vinden onder zillennials en Gen Z. Voor zillennials met een beperkt budget is prijsstelling erg belangrijk; 45% van hen zegt dat dit hun eerste gedachte is. Hoewel aanzienlijke aandelen eerst op het merk staan, geven vermogensopbouwers en free spenders nog steeds de prijsstelling de eerste prioriteit.
Uiteindelijk moeten retailers die zich op deze groeiende markt richten, het onderscheid tussen zillennials en hun Gen Z- en millennial-tegenhangers begrijpen door middel van effectieve digitale en online marketingstrategieën .