17 min. lezen

Betalingsgateways: hoe werken ze?

Betalingsgateways zijn een essentieel onderdeel van elke online winkel. Hun rol is om de transactie snel en veilig te laten verlopen, zodat de klant zich geen zorgen hoeft te maken over misbruik van gegevens of andere risico's. Er zijn tegenwoordig verschillende betalingsgateways en hun providers op de markt. Als je er meer over wilt weten, lees dan verder.

Dit artikel werd voor u vertaald door kunstmatige intelligentie
Betalingsgateways: hoe werken ze?
Bron: Unsplash.com

Wat zijn betalingsgateways?

Met een betalingsgatewaytechnologie kunnen verkopers creditcard- of debetkaartbetalingen accepteren. Het overbrugt de kloof tussen de klant, de e-shop en de relevante financiële instellingen.

Veiligheid en betrouwbaarheid zijn belangrijke aspecten van betalingsgateways. Ze moeten ook gemakkelijk te gebruiken zijn, zodat klanten geen onnodige problemen hebben met het betalen voor goederen of diensten.

Hoogwaardige betalingsgateways zorgen voor een eenvoudige integratie in de webomgeving en hebben geen gebrek aan een professionele klantenservice. In geval van complicaties kunt u contact opnemen met de ervaren medewerkers, die u graag verder helpen.

Betalingsgateways worden geleverd door gespecialiseerde bedrijven of door de banken zelf. De eerste optie heeft als voordeel dat deze universeel is en door iedereen kan worden gebruikt, ongeacht waar ze een account hebben. Het tegenovergestelde is echter waar voor de betalingsgateways van banken. Ze zijn er alleen voor hun klanten. Andere klanten zijn streng beperkt.

Betalingsgateways hebben tientallen functies, zoals ondersteuning voor meerdere valuta’s of betaalmethoden. Voordat u er een kiest, is het belangrijk om deze details te begrijpen en te overwegen welke nodig zijn voor uw bedrijf. Dit zal u helpen beslissen welke betalingsgateway u moet kiezen.

Wist je dat…?

De term betalingsgateway werd voor het eerst gebruikt in 1996. Het verwees naar een betalingsverwerkingstechnologie die was ontwikkeld door ingenieur Jeff Knowles. De eerste echte betalingsgateway wordt echter beschouwd als het Adyen-systeem, dat in 2006 werd gecreëerd door twee jonge Nederlandse ondernemers, Pieter van der Does en Arnout Schuijff.

Source: Unsplash.com

Hoe werken betalingsgateways?

Een betalingsgateway is een belangrijk onderdeel van een elektronisch betalingsverwerkingssysteem. Het is de leidende technologie die verantwoordelijk is voor het verzenden van klantinformatie naar de bank waar de handelaar een rekening heeft.

Het hele proces van hoe een betalingsgateway werkt, verschilt afhankelijk van welke u kiest. Maar het gaat meestal ongeveer zo:

  • Nadat je je winkelmandje hebt gevuld en je basisgegevens en adres hebt ingevuld, ga je verder met afrekenen. Als u ervoor kiest om met een kaart te betalen, wordt er een betalingsgateway geopend.
  • U voert basisinformatie in op het formulier van de betalingsgateway, waaronder de naam van de kaarthouder, het kaartnummer, de vervaldatum en de driecijferige CVV-code.
  • De betalingsgateway verifieert deze informatie eerst om fraude te voorkomen. Verificatie gebeurt meestal in de vorm van een betalingsbevestiging via een mobiele autorisatie-app of door het invoeren van een meercijferige code die de bank naar uw telefoonnummer stuurt.
  • Zodra de betalingsgateway uw identiteit heeft geverifieerd, stuurt deze de versleutelde kaartgegevens naar de bank, waardoor het risico op misbruik door derden wordt verkleind.
  • De bank voert een paar controles uit en keurt de transactie goed als alles in orde is. Als dat het geval is, stuurt het deze informatie naar de betalingsgateway en wordt u automatisch doorgestuurd naar de site van de handelaar.
  • Als de bank de betaling heeft goedgekeurd, ziet u een betalingsbevestiging op de site. Als er problemen zijn tijdens het betalingsproces en de betaling niet doorgaat, wordt u gevraagd het opnieuw te proberen of een andere betaalmethode te gebruiken.
  • Zodra de betaling is goedgekeurd, begint het zogenaamde afwikkelingsproces in twee fasen. In het eerste geval “bevriest” de verwerver, d.w.z. de verkoper, het betalingsbedrag op de rekening van de klant. De tweede fase is de afwikkeling zelf, wanneer het geld wordt overgemaakt naar de rekening van de klant. Wanneer dit gebeurt, hangt af van de algemene voorwaarden en de overeenkomst tussen de handelaar en de betalingsdienstaanbieder.

Functies van betalingsgateways

Betalingsgateways hebben verschillende functies. De basis zijn onder meer

Codering

Dit is een van de belangrijkste functies die elke betalingsgateway moet hebben. Het beschermt de betalingsgegevens van de klant tegen misbruik door derden. Geverifieerde tussenpersonen van betalingsgateways werken voortdurend hun beveiligingsmaatregelen bij en bewaken hun systemen om kleine en grote risico’s tot een minimum te beperken.

Machtiging

Autorisatie is een andere belangrijke functie van de betalingsgateway die fraude voorkomt. Het werkt door de betalingsgateway die versleutelde transactiegegevens naar de bank of een andere relevante betalingsverwerker stuurt.

De financiële instelling controleert en verifieert de betaling, bijvoorbeeld door een sms of alert naar een mobiele app te sturen. Wanneer de klant de transactie bevestigt, stuurt de bank de informatie terug naar de betalingsgateway, die zijn werk kan voortzetten.

Gegevensverzameling en rapportage

Betalingsgateways bieden bedrijven waardevolle gegevens die kunnen worden geanalyseerd om hun sterke en zwakke punten te identificeren.

Typische gegevens die door betalingsgateways worden gegenereerd, zijn onder meer

  • Transactie geschiedenis
  • Rapporten over terugbetalingen
  • Informatie over mislukte betaling
  • Het aantal betalingen dat in een geselecteerde periode is gedaan

Opsporing en preventie van fraude

Naast het voorkomen van misbruik van klantgegevens door derden, verminderen betalingsgateways ook het risico op fraude. Ze doen dit door middel van geavanceerde maatregelen zoals algoritmen voor fraudedetectie, kaartverificatiesystemen, enz.

Als de betalingsgateway fraude detecteert, blokkeert deze automatisch andere mogelijke transacties.

Source: Unsplash.com

Valuta-omrekening

Veel betalingsgateways bieden ook valutawisseldiensten aan, wat vooral handig is als u uw producten in het buitenland verkoopt. Het belangrijkste is om te controleren of de gateway die u kiest de valuta die u nodig heeft daadwerkelijk ondersteunt.

Integreren

Onthoud dat betalingsgateways interfacing met verschillende betaalmethoden of e-commerceplatforms ondersteunen. U kunt ze dus eenvoudig integreren in uw online bedrijf en uw klanten snel en gemakkelijk laten betalen.

Extra functies

Betalingsgateways kunnen ook de volgende functies bevatten:

  • Vervaldatum van de betaling – hiermee kunt u een periode instellen waarin de klant de betaling kan voltooien. Meestal kan dit een paar minuten tot een paar dagen duren. De keuze van de tijdsperiode is geheel aan jou. U moet echter een kortere tijd instellen voor producten met beperkte beschikbaarheid. Dit komt omdat het product is geboekt voordat de betaling is gedaan. Het is in deze staat totdat de klant het koopt of het systeem het terugstuurt naar het aanbod nadat de betaling is verwerkt. Dus als de houdbaarheidsdatum te lang is, kan niemand anders het product kopen.
  • Terugkerende betalingen – deze functie is vooral handig als u abonnementen of diensten aanbiedt waarvoor de klant regelmatig betaalt.
  • Terugbetalingen – handig als een klant een product binnen de wettelijke termijn retourneert. Met een betalingsgateway kunt u snel en gemakkelijk een gedeeltelijke of volledige terugbetaling uitvoeren.
  • Betaling opnieuw starten – als de klant de betaling niet voltooit, kan hij opnieuw beginnen met dezelfde of een andere betaalmethode
  • Betalingen annuleren – met deze functie kunt u sommige betalingen annuleren, zoals dubbele betalingen.
  • Pas het uiterlijk van de gateway aan – bij de meeste providers kunt u de betalingsgateway aanpassen aan uw behoeften. Ze voegen bijvoorbeeld uw logo toe of gebruiken uw kenmerkende kleur.
  • Koppeling met boekhoudsystemen – een zeer handige functie die de administratie vereenvoudigt en fouten door onoplettendheid voorkomt. Individuele gegevens worden automatisch overgedragen van de betalingsgateways naar het boekhoudsysteem, waar de accountant er direct mee kan werken.

Betalingsgateways versus betaalterminals

Op het eerste gezicht lijken betalingsgateways op betaalterminals. Er zijn echter verschillendeverschillen tussen de twee oplossingen.

Betalingsgateways zijn in de eerste plaats ontworpen voor online transacties. Ze zijn te vinden op websites, mobiele applicaties of andere digitale platforms.

Een betaalterminal is een fysiek apparaat dat wordt gebruikt door exploitanten van fysieke winkels, restaurants of andere verkooppunten. Hiermee kunnen klanten betalen met creditcards en betaalpassen en, de laatste jaren, contactloze betaalmethoden zoals smartphones of horloges met NFC-technologie.

Deskundig advies

Betalingsgateways en betaalterminals hebben ook enkele kenmerken gemeen. Deze omvatten de manier waarop betalingen worden verwerkt. Beide oplossingen fungeren als tussenpersoon tussen de klant, het bedrijf en de relevante financiële instellingen. Ze versleutelen ook gevoelige gegevens tijdens het hele proces en stroomlijnen betalingen.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van betalingsgateways?

Betalingsgateways zullen u verrassen met tientallen voordelen, waaronder:

Verhoogde veiligheid

Zoals hierboven vermeld, worden er tijdens het betalingsproces verschillende controles uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de persoon die de aankoop doet inderdaad de kaarthouder is. Identiteitsverificatie gebeurt op verschillende manieren. De meest populaire methode is het versturen van een sms met een eenmalige code die een paar minuten geldig is, maar banken gebruiken nu ook autorisatie-apps.

Geavanceerde technologie biedt ook veiligheid door verdachte activiteiten en frauduleuze transacties te detecteren. Deze monitoren voornamelijk het gedrag van klanten, de aankoopgeschiedenis en het koopgedrag.

Wist je dat…?

De tussenpersonen van de betalingsgateway moeten zich houden aan strikte beveiligings- en regelgevingsnormen. Deze omvatten de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS), ontworpen om het verlies van gevoelige kaarthoudergegevens te voorkomen.

Verbeterde betalingservaring

Betalingsgateways stellen klanten in staat om altijd en overal aankopen te doen, zonder zich zorgen te hoeven maken over hun gevoelige gegevens. Tegelijkertijd is het proces voor hen snel en gemakkelijk , aangezien de meeste gateways het mogelijk maken om betalingsinformatie veilig op te slaan. In de praktijk betekent dit dat ze het de volgende keer dat ze een aankoop doen niet opnieuw hoeven in te voeren.

Door een naadloze en veilige betalingsomgeving te creëren, bouwt u geloofwaardigheid en merkloyaliteit op bij uw klanten. Dit zal ervoor zorgen dat ze terugkomen en je aanbevelen bij hun vrienden en familie.

Aanpasbare betalingsopties

U kunt betalingsgateways rechtstreeks integreren in uw bestaande website of ander platform. Dit maakt het gemakkelijk om ze te combineren met andere betaalmethoden, zoals rembours.

Betalingsgateways die verschillende betaalmethoden ondersteunen, zijn ook een groot pluspunt. Creditcards, Apple Pay, Google Pay en vele andere worden vaak gebruikt.

Mogelijkheid om uit te breiden naar buitenlandse markten

Door meerdere valuta’s te ondersteunen en hun conversie mogelijk te maken, zijn betalingsgateways de sleutel tot uitbreiding naar buitenlandse markten. In dergelijke gevallen is het ideaal om een tussenpersoon te kiezen die niet alleen bekend is in uw eigen land, maar ook in de landen waarnaar u uitbreidt. Dit schept vertrouwen en voorkomt dat mensen afzien van een aankoop vanwege onbekende betalingsopties.

Source: Unsplash.com

Basistypen betalingsgateways

Betalingsgateways zijn als volgt onderverdeeld in vier basisgroepen

Gehoste gateways

Gehoste gateways worden gekenmerkt door het feit dat wanneer klanten een betaling doen, ze automatisch worden doorgestuurd naar het platform van de betalingstussenpersoon. Hier voeren ze hun betalingsgegevens in en voltooien ze de transactie.

Het voordeel van dit type betalingsgateway is dat het eenvoudig te integreren is en een hoog beveiligingsniveau heeft, aangezien de gegevens op de servers van de aanbieder worden verwerkt. Ze vinden het ook leuk omdat het over het algemeen PCI DSS-compatibel is en mensen eraan gewend zijn. Ze komen het regelmatig tegen in andere e-commerce winkels. Het nadeel is dat bedrijven niet veel controle hebben over de betalingsgateway.

Gehoste gateways zijn geweldig voor kleinere bedrijven en degenen die geen extra verantwoordelijkheden op zich willen nemen. Alles wordt geregeld door de tussenpersoon.

Selfservice-gateways

Self-service gateways, ook wel self-hosted gateways genoemd, stellen bedrijven in staat om klantgegevens op hun eigen websites te verzamelen. Dit geeft hen volledige controle over het hele afrekenproces en de gebruikerservaring.

Als u kiest voor zelf-gehoste gateways, moet u ervoor zorgen dat u deze host. U moet bereid zijn om correct en veilig met betalingsgegevens om te gaan en te voldoen aan de normen voor gegevensbescherming.

Zelf-hostende gateways zijn geschikt voor grotere organisaties. Dit komt vooral omdat ze tijd- en kostenintensiever zijn dan gehoste gateways.

API-gehoste gateways

API-gehoste gateways stellen bedrijven in staat om eenvoudige betalingsprocessen rechtstreeks op hun websites of applicaties aan te bieden. Ze verzamelen betalingsgegevens via een application programming interface (API).

Dit alternatief heeft het voordeel dat het veilige en naadloze betalingen biedt. Aan de andere kant vereist het een hoog niveau van beveiliging en toezicht van bedrijven, evenals naleving van de noodzakelijke normen.

Integratie van lokale banken

Dit is een betalingsgateway van een specifieke bank. Deze oplossing is met name geschikt als u zich richt op klanten uit een specifieke regio of land waar de bank een vertrouwde en bekende entiteit is.

De meeste bankbetalingsgateways zijn veilig en gemakkelijk te gebruiken. De wijze of snelheid van integratie is afhankelijk van de instelling zelf.

Het nadeel van een bankbetalingsgateway is dat deze erg beperkend is. Alleen klanten van de financiële instelling kunnen er gebruik van maken, niet anderen.

Soorten betalingsgateway per betalingslocatie

Naast de basistypen betalingsgateways zijn er nog andere. We classificeren ze bijvoorbeeld op basis van de locatie van de betaling:

Betalingen ter plaatse

On-site betalingen worden vooral gebruikt door grote bedrijven met voldoende middelen en personeel om ze op hun eigen servers te beheren. Dit alternatief biedt meer controle, maar brengt ook veel verantwoordelijkheid met zich mee. Het rust allemaal op je schouders.

Als u ervoor kiest om betalingen rechtstreeks op internet te verwerken, onthoud dan dat u verschillende statistieken moet bijhouden en moet uitzoeken waar uw zwakke punten zitten. Analyseer ze en probeer ze te minimaliseren of te elimineren. Het is waar dat elke verbetering, zelfs de kleinste, een positieve impact kan hebben op de klantervaring en de verkoop kan verhogen.

Source: Unsplash.com

Off-site betalingen

Off-site betalingen komen vooral veel voor bij kleinere bedrijven of bedrijven die net beginnen. Ze worden gekenmerkt door het feit dat een derde partij zich bezighoudt met de verwerking van betalingen en andere verantwoordelijkheden.

De twee grootste betalingsverwerkers van vandaag zijn PayPal en Amazon Payments. In Europa is de kans groter dat u PayPal vindt, waarvan de diensten door veel Europese klanten worden gebruikt.

Het voordeel van off-site betalingen is dat u ze volledig kunt vertrouwen als u kiest voor een geverifieerde verwerker. Om nog maar te zwijgen van het feit dat zo’n bedrijf u ook extra functies zal bieden om de klantervaring te verbeteren.

Er zijn echter enkele nadelen aan off-site betalingen. Klanten moeten bijvoorbeeld uw site verlaten om een betaling te doen. Je kunt dus niet garanderen dat ze terugkomen en zich afvragen wat ze nog meer bij je kunnen kopen.

Deskundig advies

Een ander nadeel van off-site betalingen is dat je er geen controle over hebt. Dus als klanten ergens niet tevreden over zijn, kun je er niets aan doen.

Hoe kies ik de juiste betalingsgateway?

Bij het kiezen van een betalingsgateway voor uw e-shop zijn er een paar basisparameters waarmee u rekening moet houden:

Meer informatie over de ondersteunde betaalmethoden

Betalingsgateways ondersteunen verschillende betaalmethoden:

  • Kaartbetalingen zijn de meest populaire en handige methode die u tegenwoordig zult tegenkomen. Betalen is snel en eenvoudig. Het enige wat u hoeft te doen is uw persoonlijke en kaartgegevens in te voeren en de transactie te bevestigen via de app of een eenmalige sms-code. De huidige betalingsgateways maken het ook mogelijk om bepaalde informatie (zoals kaartnummers) veilig op te slaan. Dit maakt het hele betalingsproces nog sneller. Voordat u een betalingsgateway kiest, moet u ervoor zorgen dat u weet welke soorten kaarten deze accepteert. Visa, Visa Electron, Mastercard en Maestro zijn de basiskaarten.
  • Apple Pay – deze methode is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt niet als een verrassing, want het wordt gekenmerkt door een hoge mate van veiligheid en snelheid. U kunt goederen in een fractie van een seconde betalen.
  • Google Pay – werkt op dezelfde manier als Apple Pay. Het is echter ontworpen voor apparaten die op andere besturingssystemen dan die van Apple draaien. Bijvoorbeeld Android.
  • Bankoverschrijvingen – niet alle klanten geven er de voorkeur aan om met een kaart, Apple Pay of Google Pay te betalen. Mis de mogelijkheid niet om geld over te maken van de ene bankrekening naar de andere.

Ontdek welke valuta’s worden ondersteund

Verkoopt u producten en diensten in landen waar niet in euro’s wordt betaald? Uw betalingsgateway moet de valuta die ze gebruiken ondersteunen. Anders moet u de gateway van een andere tussenpersoon gebruiken voor buitenlandse betalingen, wat onhandig en kostbaar is.

Zorg ervoor dat het de functies biedt die je nodig hebt

Betalingsgateways worden geleverd met verschillende functies. De basis, zoals codering of identiteitsverificatie, geven je alles wat je nodig hebt. Meer geavanceerde, zoals het aanpassen van de look en feel of integratie met boekhoudsystemen, om er maar een paar te noemen. Zorg er dus voor dat u begrijpt wat u krijgt met de door u gekozen oplossing en of deze aan uw behoeften voldoet.

Source: Unsplash.com

Informeer naar de prijs

Er zijn verschillende kosten verbonden aan de betalingsgateway, namelijk:

  • Activerings-, administratie- en controlekosten
  • Transactiekosten
  • Facturatiekosten, enz.

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van factoren zoals de tussenpersoon, het aantal transacties, het type kaarten of de omzet. Ga voor meer informatie rechtstreeks naar de website van de betalingsgateway. Er zijn meestal meerdere pakketten of oplossingen. U kunt hieruit kiezen, afhankelijk van de grootte van uw bedrijf.

Een tip

Als u goederen met een hoog risico verkoopt, zoals tabak of alcohol, verwacht dan dat het aanbod van betalingsgateways zeer beperkt is. Ze ondersteunen niet allemaal transacties voor deze producten.

De meest populaire betalingsgateways

Er zijn tegenwoordig tientallen betalingsgateways op de markt. Elk heeft zijn voor- en nadelen. Dit zijn degenen die in mei 2024 het populairst waren vanwege hun hoge beveiliging en geweldige gebruikerservaring.

Comgate

Een belangrijke aanbieder van betalingsgateways in Europa. Accepteert betalingen in verschillende valuta’s en ondersteunt veertien extra talen.

Met Comgate kunt u het ontwerp van uw betalingsgateway aanpassen door een logo of een achtergrond toe te voegen. Integratie is niet ingewikkelder dan met GoPay of TrustPay, en hetzelfde geldt voor het gebruik van de gateway.

Andere kenmerken van de Comgate-betalingsgateway zijn onder meer:

  • Ondersteunt terugkerende betalingen
  • Activatie is gratis
  • Betalingen kunnen worden gedaan in negen valuta’s
  • Het heeft een responsief ontwerp, zodat het kan worden gebruikt op mobiele telefoons en tablets

GoPay

Samen met TrustPay is GoPay een andere favoriet van de meest populaire tussenpersonen voor betalingsgateways . Het biedt tientallen valuta’s en elke klant kan deze via de gateway verwerken.

Grote bedrijven genieten van GoPay vanwege de verscheidenheid en tientallen functies. Als je het nog steeds niet zeker weet, probeer dan de gratis demo.

De GoPay-betalingsgateway staat ook bekend om andere functies:

  • Het biedt meer dan 50 betaalmethoden
  • Het heeft een inline gateway, zodat de klant tijdens het betalen op uw website blijft
  • Het ondersteunt terugkerende betalingen.

Wist je dat…?

GoPay ondersteunt Bitcoin-betalingen. Het is een van de weinige gateways die deze functie heeft.

24-Betalen

24-Pay is een veilige betalingsgateway met een scala aan functies, waaronder snelle girale betalingen. Klanten kunnen debet- en creditcards gebruiken, evenals bankoverschrijvingen.

De 24-Pay-gateway ondersteunt Google Pay, Apple Pay, sms-betalingen en QR-betalingen. Betaalkaarten zijn onder andere Visa, Visa Electron, Mastercard en Maestro.

Andere sterke punten van de 24-Pay-betalingsgateway zijn onder meer:

  • Het heeft een responsief ontwerp
  • Makkelijk te gebruiken
  • Ondersteunt terugkerende betalingen
  • Ondersteunt vooraf geautoriseerde betalingen
  • Er zijn extra plug-ins beschikbaar, zoals WooCommerce of PrestaShop.

Vertrouwen Betalen

TrustPay is een Slowaakse betalingsgateway die bekend staat om het ondersteunen van kaartbetalingen (Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro), Apple Pay, Google Pay en bankoverschrijvingen. De verwerking is snel en eenvoudig. U kunt alles online beheren vanuit het comfort van uw eigen huis.

Ook de integratie met je website of ander platform is relatief eenvoudig. Professionele klantenondersteuning is beschikbaar als u niet weet hoe u deze moet gebruiken. Zij helpen u graag verder.

Andere kenmerken van TrustPay zijn onder meer:

  • Biedt meer dan 25 betaalmethoden
  • Google en Apple Pay werken automatisch, dus je hebt geen speciale integratie nodig
  • Hiermee kunt u betalingen van bijna overal ter wereld accepteren
  • Biedt de mogelijkheid om in 14 valuta’s te betalen.

Source: Unsplash.com

Besteron

De Besteron-betalingsgateway wordt veel gebruikt in verschillende Europese landen. Het wordt gekenmerkt door een pop-upvenster dat verschijnt wanneer de klant besluit de bestelling te betalen. De klant vult zijn gegevens in en bevestigt de transactie, en hij hoeft uw e-shop niet te verlaten.

Besteron accepteert Visa, Visa Electron, MasterCard en Maestro. Het ondersteunt ook Apple Pay, Google Pay en bankoverschrijvingen. Natuurlijk zijn ook gebruiksgemak en snelle integratie kenmerken.

Onder andere de Besteron-betalingsgateway is het vermelden waard:

  • Klanten kunnen er hun kaartgegevens op opslaan
  • U kunt het gebruiken om een betaling terug te storten op de rekening van de klant
  • Betalingen kunnen in real-time worden beheerd
  • Het ondersteunt alle belangrijke platforms, waaronder WooCommerce, PrestaShop, Magento, enz.

Andere aanbieders

Veel andere tussenpersonen bieden ook betalingsgateways, zodat u erop kunt vertrouwen dat u de juiste keuze maakt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor GP WebPay, Twisto, Fondy, FastSpring, Braintree, Stripe of Borgun.

Artikel delen
Vergelijkbare artikelen
De opkomst van direct-to-consumer (DTC) merken in Europa
4 min. lezen

De opkomst van direct-to-consumer (DTC) merken in Europa

In de afgelopen jaren hebben Direct-to-Consumer (DTC) merken aanzienlijk aan populariteit gewonnen in Europa. Dit bedrijfsmodel, waarbij merken rechtstreeks aan klanten verkopen via hun online kanalen, omzeilt in feite traditionele tussenpersonen in de detailhandel, zoals warenhuizen of marktplaatsen. Bijgevolg hebben DTC-merken het retaillandschap fundamenteel hervormd door zich te concentreren op gepersonaliseerde ervaringen, zich te richten […]

Artikel lezen
Facebook leidt sociale handel: platformtrends in sociaal winkelen
6 min. lezen

Facebook leidt sociale handel: platformtrends in sociaal winkelen

Ondanks het groeiende enthousiasme en de aanzienlijke investeringen in winkelen via sociale media (Social Commerce) op de westerse markten, heeft deze innovatieve mix van sociale netwerken en e-commerce nog niet het doorslaand succes behaald dat experts uit de industrie en platformontwikkelaars aanvankelijk hadden verwacht. Het concept om producten rechtstreeks via sociale-mediaplatforms te kopen, stuitte op […]

Artikel lezen
Google Demand Gen Targeting: nieuwe leeftijds- en geslachtsopties
2 min. lezen

Google Demand Gen Targeting: nieuwe leeftijds- en geslachtsopties

Google heeft zijn Demand Gen-targetingmogelijkheden verbeterd met een belangrijke update. De nieuwe targetingfuncties van Google Demand Gen bevatten nu geoptimaliseerde opties voor specifieke leeftijdsgroepen en geslachten. Deze vooruitgang in Google Demand Gen-targeting geeft adverteerders nauwkeurigere controle over hun publiek, waardoor ze effectiever kunnen targeten op specifieke demografische segmenten. Deze verbeteringen zijn cruciaal voor bedrijven die […]

Artikel lezen
Bridge Now

Laatste nieuws NU

10+ ongelezen

10+