16 min. lezen

Hoe schrijf je een marketingplan?

Een uitgebreid marketingplan is een alfa en omega van elke marketingstrategie. Of u nu een nieuw product lanceert of de strategie van een merk definieert, u hebt er een nodig om u naar uw zakelijke doelen te leiden. Hoewel het maken van een marketingplan misschien overweldigend lijkt, hoeft het dat niet te zijn. Met een goed marketingplan sjabloon ben je al een stap voor. Dit artikel laat u zien hoe u een marketingplan maakt dat is afgestemd op uw succes. Laten we beginnen!

Zdenko Konečný Zdenko Konečný
CEO, Krejta
Dit artikel werd voor u vertaald door kunstmatige intelligentie
Hoe schrijf je een marketingplan?
Bron: ChatGPT

Hoe schrijf je een marketingplan?

Het maken van een marketingplan is één ding. Maar je wilt niet dat het alleen maar een plan is om een plan te hebben. Je wilt dat het werkt. Dus de echte vraag hier is hoe u een marketingplan maakt dat u daadwerkelijk helpt met uw marketingdoelen?

Nou, je hebt zeker een duidelijk begrip van je bedrijfsdoelstellingen en een gestructureerde aanpak nodig. Je moet ook gefocust blijven op je missie en deze in gedachten houden terwijl je meetbare doelen stelt. Je kunt ook wel wat inspiratie gebruiken – bestaande voorbeelden van marketingplannen die de waarde al hebben bewezen. Maak je geen zorgen, we komen er wel aan. Om het proces gemakkelijker te maken, kunt u een geschikt sjabloon gebruiken.

Samen zoeken we uit hoe u een marketingplan kunt opstellen dat uw succes ondersteunt.

Wat is een marketingplan?

Een marketingplan is uw gids voor bedrijfsgroei. Het is een strategisch document dat uw doelen combineert met bedrijfsdoelstellingen om ervoor te zorgen dat uw teamacties overeenkomen met de algemene inspanningen van het bedrijf. Een effectief marketingplan helpt je om focus te leggen, geeft duidelijkheid en richting aan je campagnes. Bovendien is het een tool die door andere afdelingen kan worden gebruikt om de hele marketingstrategie en hun rol bij het ondersteunen van de hele missie te begrijpen.

what is a marketing plan

Source: Source: Infographics created by Krejta Content department

Soorten marketingplannen

Verschillende soorten bedrijven hebben te maken met verschillende marketinguitdagingen, dus de benadering van oplossingen moet ook verschillen. Daarom moet u uw marketingplansjabloon zorgvuldig kiezen. Elk heeft zijn doel, maar zal u in andere gevallen waarschijnlijk niet goed van pas komen.

  • Ben je in de fase van spelen met een idee? Misschien wilt u een eenvoudig marketingplansjabloon van één pagina proberen om een glimp op te vangen van het hele proces.
  • Staat uw bedrijf op het punt om te starten? Gebruik het sjabloon voor een marketingplan voor startups. 
  • Heeft uw bedrijf al een nieuw product of project gelanceerd? U hebt een sjabloon voor een marketingplan voor productlanceringen en een sjabloon voor een productmarketingplan of een sjabloon voor een marketingprojectplan nodig.
  • Een campagne maken? Kies een sjabloon voor een marketingcampagneplan of een sjabloon voor een marketingpromotieplan.
  • Wilt u sociale media-inhoud voorbereiden? Gebruik een sjabloon voor een marketingplan voor sociale media. Als u strategieën voor meerdere platforms maakt, kan het sjabloon voor een kanaalmarketingplan goed passen. Voor specifieke audio-inhoud kan een sjabloon voor een podcast-marketingplan ook nuttig zijn.
  • Organiseert u een congres, festival, concert of bijeenkomst? Ga voor een sjabloon voor een evenementenmarketingplan of een sjabloon voor een evenementenmarketingplan voor sociale media.
  • Algemene marketing? Een sjabloon voor een marketinglanceringsplan, een sjabloon voor een marketingcontentplan, een sjabloon voor een digitaal marketingplan, een sjabloon voor een marketingstrategie, een sjabloon voor een marketinguitvoeringsplan of een sjabloon voor een geïntegreerd marketingcommunicatieplan, een sjabloon voor een geïntegreerd marketingplan, een sjabloon voor een marketingactiviteitenplan of een sjabloon voor een marketingactieplan is misschien precies wat u nodig hebt.
  • Plan je voor het volgende kwartaal of het hele jaar? Een sjabloon voor een driemaandelijks marketingplan of een sjabloon voor een jaarlijks marketingplan is precies wat u zoekt. Over het algemeen kunt u een agendasjabloon voor een marketingplan gebruiken.
  • Heeft u een gelokaliseerde of formaatspecifieke optie nodig? Probeer een marketingplansjabloon VK, VS, Duitsland… Overweeg het gebruik van de Google Spreadsheets-sjabloon voor marketingplannen. U kunt ook een online tool gebruiken om een marketingplansjabloon te maken die aan uw behoeften voldoet.

Voordelen van een marketingplan

Een goed gestructureerd marketingplan helpt je om chaos om te zetten in orde. Het plaatst alle activiteiten in context, levert meetbare resultaten op en verbetert de coördinatie binnen het team. Dankzij het kwaliteitsplan vindt u uw doelklanten en verbetert u de klantbetrokkenheid terwijl u uw berichtgeving aanscherpt.

Bovendien helpt het u uw budget verstandig te gebruiken en consistenter te worden in meerdere marketingkanalen. Uw aanwezigheid op de markt wordt sterker door de voortgang bij te houden en tactieken indien nodig aan te passen door meetbare doelen en key performance indicator’s(KPI’s ) vast te stellen.

Met een formeel marketingplan is uw bedrijf ook beter toegerust om door economische onzekerheden te navigeren door het beheer van middelen, de prestaties en alle (niet alleen) marketingactiviteiten te verbeteren.

marketing plan

Source: Infographics created by Krejta Content department

Hoe schrijf je een marketingplan?

Het maken van een marketingplan is een leuk idee. Maar hoe maak je het werkelijkheid? Laten we het rustig aan doen. Begin met het afstemmen van uw marketingactiviteiten op duidelijke bedrijfsresultaten die u zich kunt voorstellen – en meten.

De belangrijkste sleutel is structuur. U moet het stapsgewijze proces volgen, te beginnen met onderzoek, en elke stap van strategie tot uitvoering plannen. Deze aanpak zet marketingactiviteiten om in een gerichte routekaart voor uw groei.

In de volgende paragrafen bekijken we elke essentiële fase van het maken van een marketingplan , zodat u weet hoe u een volledig marketingplan kunt maken dat voor u werkt.

Voer een SWOT-analyse uit

De eerste stap moet zeker zijn om te begrijpen waar uw bedrijf staat. Met andere woorden, de SWOT-analyse. Zoek sterke en zwakke punten, kansen en bedreigingen die uw bedrijf beschrijven.

Wanneer u uw sterke en zwakke punten identificeert, kunt u betere beslissingen nemen over strategie, marketingactiviteiten en berichtgeving of positionering, en marktkansen en -risico’s herkennen. Het kan u ook helpen om de gebieden te markeren waar u uw belangrijkste concurrenten kunt verslaan. Dat leidt tot meer doelgerichte acties in plaats van alleen willekeurige activiteiten.

Profileer uw klanten

Hoe kun je je doelgroep bereiken als je niet weet met wie je praat? Zelfs de beste campagnes kunnen uit elkaar vallen als u de fase van het definiëren van uw klanten overslaat.

Zoek eerst een bredere doelmarkt. Ga dan specifieker te werk en verdeel het in locatie, leeftijd, geslacht, behoeften of hobby’s, enz. Wat verlangen ze? Wat zijn hun belangrijkste interesses? En aan de andere kant, wat ontmoedigt hen? Zo kunt u zich een beeld vormen van uw ideale klanten en uw communicatie afstemmen op wat voor hen belangrijk is.

Ga gewoon dieper en creëer je eigen persona’s: semi-fictieve profielen op basis van echte gegevens die je hebt verzameld. Het zal u helpen om uw klantsegmenten meer gericht te maken op echte mensen. Ook je marketingteam zal er baat bij hebben, want op deze manier is het veel gemakkelijker om campagnes te ontwerpen die resoneren.

Een ander ding om op te wijzen, is dat het de samenwerking tussen marketing, productteams en verkoop zal verbeteren door begrip van de klant te delen. Daarom worden uw marketinginspanningen relevanter en persoonlijker, wat waarschijnlijk leidt tot engagementen en conversies.

Stel duidelijke doelstellingen

Inmiddels zou u basisinformatie moeten hebben over uw marktpositie en een vrij duidelijke visie op uw publiek. De volgende stap zou dus het bepalen van uw succes moeten zijn. Hoe is het? Stel specifieke en realistische doelen en zorg ervoor dat uw marketing is afgestemd op uw bedrijfsdoelstellingen.

Volg het SMART-raamwerk om effectieve doelen te creëren. Houd het specifiek, meetbaar, acceptabel, relevant en tijdgebonden. “Meer volgers krijgen” is niet specifiek genoeg, terwijl “het abonnement op de nieuwsbrief met 20% verhogen tot het einde van het kwartaal” een juiste SMART-doelstelling is.

💡

SMART objectives

Source: Infographics created by Krejta Content department

Hier is nog een specifiek voorbeeld van het toepassen van de SMART-methode: Verbeter de Google-bedrijfsprofielbeoordeling van het bedrijf van gemiddeld 4,2 naar 4,5 sterren binnen een maand door 20 tevreden klanten (geïdentificeerd via enquêtes na aankoop) aan te moedigen positieve beoordelingen achter te laten via een gepersonaliseerde, geautomatiseerde e-mailfollow-up.

Door uw algemene bedrijfsdoelen in gedachten te houden en deze marketingdoelstellingen op één lijn te brengen, houdt u de strategie ter plaatse en meetbaar. Bovendien helpt het u uw middelen effectiever te gebruiken en uw marketingbudget te rechtvaardigen met echte resultaten.

Dat gezegd hebbende, je ziet het waarschijnlijk al. Duidelijke doelstellingen zijn meer dan alleen een strategische noodzaak. Ze verbeteren het bijhouden van prestaties, ondersteunen de verantwoordelijkheid in uw team en zorgen voor betere campagneresultaten in al uw marketingactiviteiten.

Pak de “vier P’s” van marketing aan

Zodra je je doelen hebt gevonden, is het tijd om erachter te komen hoe je ze kunt bereiken. Dan gebruik je de marketingmix (de Vier P’s).

Waar staan de P’s voor?

  • Product: Wat bieden jullie aan? Hoe lost het de behoeften van uw klanten op? Beschrijf de belangrijkste kenmerken en voordelen. Maar vergeet niet om ook na te denken over verpakking en positionering.
  • Prijs: Welke prijsstrategie moet u gebruiken? Houd rekening met de waarde van uw merk, de kosten, de concurrentie en wat uw doelklanten bereid zijn te betalen.
  • Plaats: Waar en hoe gaat u uw product verkopen? Komt het op de e-shop of in de winkel? Zal het rechtstreeks of via partners gebeuren?
  • Promotie: Hoe zullen mensen je vinden? Wat ga je doen om je publiek te bereiken? U kunt advertentiecampagnes inzetten, focussen op content, e-mailmarketing, events en social media strategieën… Zoek een combinatie die u het beste van pas komt.

Al deze elementen geven vorm aan hoe uw product wordt waargenomen. Wanneer er harmonie tussen hen is, biedt dit een geweldige ondersteuning voor uw positionering en impact. De Vier P’s helpen je om op de hoogte te blijven van de verwachtingen van je klant.

En als uw bedrijf zich in een servicegericht gebied bevindt, kunt u nog 3 P’s toevoegen (om er 7 P’s van te maken) – Mensen, Proces en Fysiek bewijs – voor een grotere focus op de klantervaring.

Maak een budget

Het vaststellen van een marketingbudget is een van de belangrijkste onderdelen van het proces. Het helpt je om op koers te blijven en je geld verstandig en bewust te besteden. Het moedigt je ook aan om haalbare doelen te stellen.

Wikkel uw marketingbudget rond uw algemene bedrijfsdoelstellingen. Maak elke dollar de moeite waard door bij te dragen aan de groei van uw bedrijf. Ongeacht of uw focus gaat naar campagnes op sociale media , betaalde advertenties of contentmarketing, u moet echt beslissen hoeveel geld u aan individuele activiteiten wilt toewijzen om uw rendement op investering (ROI) te maximaliseren.

Er zijn verschillende manieren om een algemeen marketingbudget op te stellen:

  • Percentage van de inkomsten: Een gebruikelijke benadering voor het vaststellen van een marketingbudget is door een deel van de inkomsten toe te wijzen. Bedrijven besteden meestal 5-10% van hun omzet aan marketing. Hogere percentages gaan vaak naar startups (15-30%) en snelgroeiende bedrijven. Het is eenvoudig en duidelijk. Het kan echter wel zijn als de inkomsten fluctueren als gevolg van het voorspellen en beheren van moeilijkheden.
  • Doelstelling en taak: Dit is waarschijnlijk de meest strategische aanpak. Het budget wordt bepaald door de specifieke marketingtaken te vinden die nodig zijn om uw doelen te bereiken en de kosten van elk van deze taken te bepalen.
  • Concurrerende pariteit: Bij deze methode wordt het marketingbudget vastgesteld op basis van de uitgaven van concurrenten. Het idee erachter is om de marketinguitgaven van concurrenten te evenaren om ervoor te zorgen dat uw bedrijf concurrerend is op de markt. Deze aanpak moet met de nodige voorzichtigheid worden gebruikt, aangezien de budgetten van concurrenten mogelijk niet overeenkomen met uw eigen behoeften.
  • Betaalbare methode: Deze aanpak betekent dat u geld toewijst dat u zich kunt veroorloven nadat u de kosten van andere bedrijven hebt gedekt. Het is een vrij praktische oplossing voor bedrijven met krappe cashflows, maar het kan de groei beperken en marketinginspanningen reactief maken in plaats van proactief.

Er zijn ook meer manieren om een budget per categorie toe te wijzen, zoals per marketingkanaal of activiteit. Een interessante regel om te volgen is de 70-20-10-regel:

  • 70% aan bewezen strategieën en kanalen die consistente resultaten opleveren
  • 20% naar nieuwe strategieën of kanalen om groei te stimuleren en andere kansen te verkennen
  • 10% voor experimenten of innovatieve benaderingen met een hoger risico, maar ook potentieel voor een hoge beloning

Door het budget op te splitsen over verschillende activiteiten, ziet u waar uw geld naartoe gaat en kunt u het indien nodig aanpassen om uw middelen effectief te gebruiken.

marketing plan template

Source: Infographics created by Krejta Content department

Gebruik een marketingplansjabloon

Een marketingplan klinkt als precies wat je nodig hebt, maar je weet niet waar je moet beginnen? Natuurlijk, het kan een beetje overweldigend zijn om het helemaal opnieuw te maken. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing. Dit wordt een marketingplansjabloon genoemd. Dergelijke sjablonen zorgen voor een duidelijke structuur, zodat u de belangrijkste onderdelen niet mist, zoals:

  • Zakelijk overzicht
  • Missie
  • Marketingdoelen en -doelstellingen
  • Doelgroep
  • Personas
  • Marktanalyse
  • Analyse van de concurrentie
  • Strategieën
  • Begroting
  • Marketingkanalen
  • Key performance indicators (KPI’s)
  • Actieplan + tijdlijn

Bovendien bespaart het u tijd en verhoogt het de consistentie en een flow in het hele planningsproces. U kunt zich concentreren op inhoud en strategie in plaats van na te denken over de structuur. Het helpt u om alle essentiële secties te behandelen en uw plan af te stemmen op de bedrijfsdoelstellingen.

U kunt sjablonen vinden in verschillende formaten, zoals Google Docs, Google Sheets, Excel of PDF, die zijn aangepast voor verschillende marketingstrategieën, van digitale marketing tot communicatieplannen. De sjablonen kunnen ook verschillen op basis van uw specifieke behoeften. Houd dus bij het kiezen van een bedrijf rekening met uw zakelijke behoeften. Wilt u een uitgebreid sjabloon voor marketingcommunicatieplannen of iets dat meer geschikt is voor digitale marketingstrategieën?

Een kalender maken

Om je strategie om te zetten in acties, heb je ook een duidelijke tijdlijn nodig. Een marketingkalender helpt u bij het organiseren, prioriteren en volgen van de activiteiten, zodat u ze op tijd kunt voltooien om uw doelen te bereiken.

Begin met het opschrijven van je belangrijkste marketingactiviteiten, zoals campagnes, contentcreatie of evenementen. Verdeel ze vervolgens in dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse taken.

Hier zijn enkele tips voor het beheren van uw agenda:

  • Prioriteiten stellen: Concentreer u op wat uw doelen ondersteunt.
  • Wees flexibel: Pas uw schema aan dringende veranderingen aan.
  • Gebruik digitale tools: Probeer Google Spreadsheets, Trello of andere apps voor het bijhouden van visualisaties.

Een goed georganiseerde marketingkalender helpt je bij het coördineren van activiteiten, het halen van deadlines en het bijhouden van de voortgang.

Voorbeeld van een marketingplan

Een goed voorbereid marketingplan moet de belangrijkste activiteiten en hun tijdlijnen duidelijk vastleggen. Hier is een vereenvoudigd voorbeeld van een actieplan als onderdeel van een marketingplan:

Taakomschrijving Eigenaar(s) Startdatum Einddatum Benodigde middelen Status
Voltooi productberichten en USP Marketing leider 01/04/2025 15/04/2025 Interne vergaderingen Volbracht
Ontwikkel campagne-inhoud (blog, sociale media) Inhoud Team 16/04/2025 28/05/2025 Schrijfgerei voor ontwerpsoftware In uitvoering
Product lanceren op website Web Team 01/06/2025 28/06/2025 CMS-toegang, analyse-instellingen Niet gestart
PPC-campagnes instellen PPC-specialist 16/06/2025 07/07/2025 Advertentiebudget, advertentieplatforms Niet gestart

Dit is natuurlijk slechts een klein voorbeeld van het hele plan. Het is de bedoeling dat er afzonderlijke delen zijn gewijd aan een bedrijfssamenvatting, persona’s, analyse, enz. Het geeft je echter een klein glimp van hoe het werkt.

Als u geïnteresseerd bent in het zien van een voorbeeld van een heel plan (een sjabloon met richtlijnen voor het invullen ervan, inclusief specifieke voorbeelden), hebben we er een voor u opgesteld. We hebben alle basisstappen hieronder behandeld:

  • Een bedrijfsoverzicht maken
  • Maken van concurrentie- en SWOT-analyse
  • Persona’s creëren door specifieke vragen te beantwoorden
  • Analyseren van SMART-doelstellingen
  • Kanalen selecteren en communicatietactiek voorbereiden
  • Budget toewijzen aan individuele taken / onderdelen
  • Opvolging van de belangrijkste prestatie-indicatoren
  • Het opstellen van een actieplan met data en middelen.

Voel je vrij om het te bekijken, alle tabbladen en items te verkennen en inspiratie op te doen. Als je erachter komt dat je hulp nodig hebt bij het maken van je eigen plan, aarzel dan niet om contact op te nemen; We helpen je graag verder.

Schrijf een marketingplan: aanbevolen apps

Er zijn veel marketingtools en -apps om het planningsproces soepeler te laten verlopen, zodat u taken kunt beheren, gegevens kunt analyseren en kunt samenwerken met uw team.

Plannen en kalenders

U kunt Excel of Google Spreadsheets gebruiken om helemaal opnieuw tabellen voor uw plan te maken of enkele van de sjablonen ervoor te downloaden, zoals eerder vermeld. Voor complexere plannen kunt u overwegen om tools zoals Gantt-diagrammen te gebruiken, waarmee u uw taak visueel kunt beheren en afhankelijkheden kunt volgen.

Taakbeheer

Om taken te maken, er toezicht op te houden en samen te werken met collega’s, hebt u mogelijk andere tools nodig, zoals Trello of Asana. Het kan u ook helpen om deadlines in te stellen en de voortgang bij te houden. Om ervoor te zorgen dat uw marketingplan continu wordt uitgevoerd.

Analytics

Om te zien hoe uw marketinginspanningen verlopen, moet u deze meten. Google Analytics is daar misschien wel de juiste tool voor. Hiermee kunt u conversieratio’s, gebruikersgedrag, websiteverkeer en nog veel meer volgen.

CRM Nederland

Voor het bijhouden van klantreizen en leadprestaties kunt u ook enkele van de CRM-systemen gebruiken, zoals HubSpot, Pipedrive, Salesforce of Bitrix (wat ook handig is voor taakbeheer). Het helpt u doelgroepen te segmenteren, conversies te monitoren, uw marketingactiviteiten af te stemmen op verkoop en te personaliseren op basis van gebruikersgedrag.

Conclusie

Het maken van een marketingplan lijkt misschien een enorme en vermoeiende taak. Met de juiste aanpak en het juiste proces hoeft het echter niet zo te zijn. Volg gewoon de stappen een voor een en je komt er wel.

Om ervoor te zorgen dat u een effectief plan opstelt en niets belangrijks mist, kiest u een geschikt sjabloon dat u zal begeleiden. U kunt ook andere tools en apps gebruiken om u te ondersteunen bij het behalen van uw marketingdoelen en het optimaliseren van het budget.

Met een duidelijke visie, goed gedefinieerde doelstellingen en de juiste tools navigeert uw marketingplan u naar uw zakelijk succes.

Veelgestelde vragen

Waarom is een marketingplan belangrijk?

Een marketingplan helpt u gefocust te blijven op uw bedrijfsdoelen en uw marketing daarop af te stemmen. Het ondersteunt strategische beslissingen, coördinatie van activiteiten, helpt de buy-in van belanghebbenden te waarborgen en verbetert het volgen van prestaties. Het zorgt ook voor een meetbare groei en concurrentievoordeel.

Hoe schrijf je een marketingplan?

De eerste stap moet een bedrijfsoverzicht en het stellen van doelen zijn. Analyseer uw markt en concurrentie (een SWOT is een goede manier om dit te doen). Definieer je publiek, creëer persona’s en stel SMART-doelstellingen. Bereid vervolgens uw strategie voor aan de hand van 4P’s. Selecteer de juiste kanalen en maak een kalender terwijl je een budget instelt. Gebruik een sjabloon om het gestructureerd te houden en vergeet niet om regelmatig updates uit te voeren.

 

 

 

Wat moet er in een goed marketingplan staan?

Naast de duidelijke structuur en regelmatige updates, zijn de belangrijkste onderdelen van een marketingplan een bedrijfssamenvatting, markt- en concurrentieanalyse, doelgroep, SMART-doelen, marketingstrategieën (4P’s), tactieken, budget, KPI’s en een tijdlijn.

 

Artikel delen
Zdenko Konečný
CEO, Krejta

Combining marketing, latest technologies and sales psychology

Krejta
Dit artikel wordt je aangeboden door

Krejta

A marketing agency that helps clients find their way to the hearts of customers through sales psychology and innovative solutions.

Vergelijkbare artikelen
Hoe 3 retailers 20% conversieratio’s behaalden met omnichannel-berichten
7 min. lezen

Hoe 3 retailers 20% conversieratio’s behaalden met omnichannel-berichten

Als ouders je e-mails negeren en sms verdwaalt in het lawaai, wat doe je dan? Een speelgoedwinkel wendde zich tot Viber en transformeerde drukke ouders in betrokken shoppers met conversieratio's van 20% via strategische omnichannel-berichten. Het is slechts één voorbeeld van hoe retailers de regels voor klantbetrokkenheid herschrijven en de resultaten zullen u verrassen.

Bogdan Shkarupa Bogdan Shkarupa
CEO & Co-founder, NeuCurrent
Strategische marketingplanning: de 6 stappen naar zakelijk succes
13 min. lezen

Strategische marketingplanning: de 6 stappen naar zakelijk succes

Uit marketingonderzoek blijkt dat ongeveer 50-60% van de marketeers hun marketingstrategie formeel documenteert. Bedrijven onderschatten vaak marketingplanning, ook al is bewezen dat het hun kansen op succes (met meer dan 300%!) en ROI (met 60%!) verhoogt in vergelijking met bedrijven die niet plannen.  In dit artikel zullen we kijken naar de basisprincipes van planning in […]

Martin Murza Martin Murza
CEO, Murza
Beste digitale marketingstrategieën voor kleine bedrijven in 2025
21 min. lezen

Beste digitale marketingstrategieën voor kleine bedrijven in 2025

Ervaring met tal van e-shops laat zien hoe technologie en relaties groei stimuleren. Voor 2025 zijn bewezen strategieën onder meer SEO, AI, contentmarketing, PPC en gemeenschapsopbouw – de meeste vereisen alleen tijd en moeite, geen grote budgetten. Nu AI essentieel is om concurrerend te blijven, laten we eens kijken naar de meest effectieve benaderingen van […]

Jan Janouškovec Jan Janouškovec
CEO, Selltoro
Bridge Now

Laatste nieuws NU

10+ ongelezen

10+